Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rozpoczecie gry w danym mieście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak moge zmienic miasto, gdzie postac bedzie zaczynala gre ? I jak moge ustawic zeby po smierci nie przenosilo mnie do starego m1 ?

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

tu masz questa

quest pierwszy_login begin
       state start begin
               when login or levelup with pc.get_level() == 1 and pc.getqf("zalogowanie")==0 begin
                       setskin(NOWINDOW)
                       pc.setqf("zalogowanie", 1)
                       pc.warp(00,00)
               end
       end
end

w pc.warp warpy na swoja mape i gotowe

pomogłem +

bez YT

Opublikowano

Tylko ze to będzie chyba chodziło na każde królestwo. A na każde królestwo jedna nowa mapa to nie wiem czy to się sprawdzi.

Opublikowano

Tylko ze to będzie chyba chodziło na każde królestwo. A na każde królestwo jedna nowa mapa to nie wiem czy to się sprawdzi.

zgadza sie ale dlaczego nie zastosowac dla 1 lvl nowej mapy:d

duzo jest mozliwosci wykorzystania tego questa

bez YT

Opublikowano

Tez sie przyda, ale chcialbym sie dowiedziec w ktorym miejscu game edytowac zeby ustawic wlasne kordy :)

to juz wyzsza pulka :D

moze kiedys do tego dojde:xD

bez YT

Opublikowano

W game jest tabelka z map indexem i kordami nowo stworzonej postaci.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Sam hex wystarczy zeby to edytowac ? Nie ogarniam jeszcze tego. Może szybciej będzie na GG: 13295903.

@Edit

Mam to game otworzyć hexem i exportowac do jakiegoś formatu ?

Opublikowano

Pobrałem demo IDA 6.0 i widze takie o to coś:

ja zwykle m1 do czego innego chce wykorzystać i dlatego chce zmienić kordy. Chce żeby kazde królestwo ropoczelo grę na innej mapie, dla każdego po jednej mapie.

post-223840-0-55868700-1310211400_thumb.png

Opublikowano

A wie ktos moze jak sie ta tabelka nazywa ?? Bo tyle juz przekopalem od rana i nic. Znalazlem tam cos od empire,.. zreszta nawet nie wiem czy dobrze tego szukam... to w IDA View-A bedzie, czy gdzie indziej mam szukac ??

Opublikowano

Szukałem i nie widzę takiego czegoś... jedynie coś tam było od empire... nie mam pojęcia może źle tego szukam. Nie oczekuje od was gotowca, tylko jakiejś podpowiedzi bo ja kompletnie tego jeszcze nie umiem edytować. A nie ma na Forum żadnej osoby która powiedzialaby mi od czego mam zacząć żeby to game ogarniać. ;/

Opublikowano

Wiem żVe to nie będzie dobra odp. Ale znajdż sobie jakiegoś technika, lub poszukaj w otpowiednim dziale gdzie się zgłaszają na gm, napewno któryś dobrze się na tym zna :)

rivi.png

by HardMyStyle

.

Opublikowano

Chciałbym się jednak tez tego nauczyć. Tylko ze nie ma takiej osoby która chciała by pomóc... napisać chociaż jakie programy pobrać i z czego się uczyć. Chyba prędzej się na elite dowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...